Üres

Összesen: 0 Ft

Jázminpakóca- 30 napos diabetes egészséghelyreállító étrend csak diabetes orvosi felügylettel javaslom

A diabetesz kezelőorvosával egyeztessen minden étrendi és inzulinbeadási változtatást

1. lépés bolti pékáru fogyasztásának abbahagyása

2015, február 8 - 7:00du - hunlaprovo

A gyermekünk mikor intenzív osztályon fekszik, akkor elkezdünk gondolkodni a folyosón ülve, mit és hol rontottunk el.

Születnek elhatározások, fogadalmak. Kapunk rengeteg információt amit fel se tudunk dolgozni, egy egyetemnyi dolog pörög a szemünk fülünk előtt.
Miután a lehetséges okokat meg kell szüntetni azonnal elkezdtem átgondolni , hogy mit változtatunk meg miután a gyermekünk kikerül a kórházból.

Az első lépésünk

Mindennapi kenyerünket készítsük el magunk, teljes kiőrlésű tönkölybúzából, vagy teljes kiőrlésű rozsból sóval, vízzel, kovásszal.

Abbahagytuk a pékáru vásárlást. Az intenzív folyosólyán megfogadtattam a feleségemmel, hogy soha többet nem vesz fehér zsömlét a gyermekeinknek.
(utólag belegondolva ha visszajátszanánk hányszor mondtam nekik egyék a kenyeret amit sütök , ne a zsömlét, de nem hallgattak rám én meg nem voltam elég szigorú.)
Gyorsétterembe nem jártunk, nem ittunk üdítőket, mi sütöttük a süteményeket ,bolti édességet ritkáán vettünk stb., hogy tilthattam volna meg a tejet a reggelihez és a zsömlét?

Én sütöm a kenyeret kovásszal teljes kiőrlésű és fehér tönköly búzából. A családellátónál kaptok jót www.csaladellato.hu
Ne féljetek eleinte, van hogy nem kel meg rendesen, van hogy sós, van hogy sótlan, van hogy sült nagyon, van hogy sületlen, de a lényeg, hogy Te sütöd. A pékség is egy szakma ki kell tapasztalni és később is minden sütés más.

Amikor kissé sületlen akkor kenyérpirítóval nagyon finom lesz.

2010-ben már hallottam egy előadást Dr. Kalmár Gergelytől amit ide linkelek, ez uán én már sütöttem rendszeresen kenyeret, de a családomat nem tudtam rávenni, hogy azt egyék.
A megszokások ízlések rabjai az emberek. A fehér zsömlét ették a szemben levő péktől, aki hajnalonként a ládadobálással felkeltett , már ezért se ettem a pékárut.
Mint apa mindent megtettem, de az ízlés nagy úr a függőségek irányítják sokszor az embreket. A Cigarettás dobozra rá van írva, a zsömlére nincsen...
Miért is kell leállni a jelenleg nagyüzemileg termelt búzából készült adalékos vagy akár adalékmentes pékáruról? ( Győrben van egy rendes pék a Zsargo , Ő adalékmetes kenyeret süt csak hát sima fehér lisztből, persze van rozskenyere is, aki egészséges annak ajánlom mindenképpen, akinek gyógyulni kell az kezdjen sütni inkább)

 

Dr Kalmár Gergely előadása a kenyérgabonáról 2010-ben a Magyarok Országos Gyűlésén
Magyar Családellátó Király Roland és Varga Frigyes beszélgetése a kenyérgabonáról

Filmajánló táplálkozás

Filmajánló egeszseges életmód

Filmajánló vakcinázás vagy természetes immunitás